Neler Yapıyoruz

Hosting Nedir?

Hosting Nedir?

Kendinize yada firmanızı ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız ilk önce bir domain sahibi olmalısınız.Domain adresinizi aldıktan sonra hazırlanmış ve hazırlanmakta olan web sitenizin dosyalarının çalışacağı , yükleyebileceğiniz bir alan olması gerekir.Dosyalarınızın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için hosting alanınıza yüklemeniz gerekir.

Web sitenizi tarayıcılar üzerinden ziyaret eden kullanıcılar sizin resim,yazı,videolarınızı internet üzerinden erişebileceklerdir.Hosting,çok hızlı bir internete bağlı olan bilgisayardan başka bir şey değildir.Donanımı özenle seçilmiş olan bilgisayarlar aynı anda yüzlerce web sitesini yayınlanabilmesini sağlar.Yüksek bağlantı hızı ve bant genişliğini sahiptirler.

Hosting,web sitenize ait dosyaları internet kullanıcılarının erişimine sunan ve aynı zamanda saklama ve yayınlama işlemlerini gerçekleştiren yüksek hızlı internete bağlı sistemlerdir. Diğer bir adı ise “Alan Adı Barındırma” olarak tanımlanır.Bilgisayardan internete girdiğimizde web sitelerinin sürekli 7/24 aralıksız olarak aktif olduğunu görebiliriz.İşte bu durumunun temel sebebi web site sahiplerinin internete girmelerini sağlayan sunucuları kiralamasından kaynaklanır.

Sosyal Medyada Paylaş:

En Güncel Yazılar