Neler Yapıyoruz

Domain Nedir?

Domain Nedir?

İP adresi yani İnternet Protokolü adresi,bilgisayar ağında iletişim sağlanabilmesi için internet teknolojojisini kullanan bir aygıtın belirleyici numarası olarak tanımlanabilir.İnternette web sitelerine ulaşabilmek için girmek istediğiniz sitenin ip adresi bilmeniz gerekir.Web sitelerin ip adresleri rakamlarla oluşan oldukça karmaşık ve uzun sayılardan oluşur.

Her web sitesinin farklı rakam dizilimi olacağından web site erişimini oldukça zorlaşmaktadır.Oluşan bu probleme çözüm olarak ise alan adı uygulaması kullanılmaktadır.Alan adının amacı uzun ve karmaşık olan ip adreslerini daha işlevsel bir hale getirmektir.Alan adının bir diğer adı ise domaindir.

Reklamcy.com bir domaindir ve dns protokolü ile bir hosting  hizmetine bağlanarak ip adresleri üzerinden yayın yapar. Web sitelerin domaini olmak zorundadır.

Domain firma yada kurumların internetteki kimliğidir.Dijital ortam yer almak isteyen kişi yada firmalar ilk önce domain adreslerini almaları gerekir.Alan adınızın kolay ve hatırlanabilir olması müşteri potansiyeli oluşturmanızda fayda sağlayacaktır.Firmanız,markanız veya projenizin alan adını almadıysanız bunu en kısa zamanda almanızı öneririz.Çünkü firmalar zamanında almadığı domainleri için ilerleyen süreçlerde yüksek meblağlarda paralar ödemek zorunda kalıyor.Çünkü aynı alan adını alarak başka bir web sitesi oluşturma imkanı söz konusu değildir.

Domainler sadece firma ile ilgili olmayacağından ileride yüksek fiyatlara satarım düşüncesiyle kişiler domain kaydetmektedirler.Domainin sonundaki uzantılar önemlidir.En çok kullanılan uluslararası domainler .com , .net ve .org’tur.Yerel domainler uluslararası domainlerden farklı olup alınan ismin sonuna .tr ifadesi gelir.Yerel alan adlarının tescilini ODTÜ yapmaktadır.

Alan adı internetteki markanızdır.Alan adı seçerken yapacağınız yatırım aslında markanıza yapacağınız bir yatırımdır.Yıllardır değiştiremeyeceğiniz yada değiştireceğiniz zaman zor bir sürece gireceğinizden dolayı markanıza yani alan adınıza yapmadan önce iyi düşünüp alan adınızı iyi seçmenizde fayda var.Şimdi gelelm alan adı seçerken dikkat edimesi gereken noktalara…

Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domain uzantısı ne olmalı?

Kolay okunabilir ve yazılabilir bir domain alın.

Benzer isim ve diğer popüler uzantıları da alın.

Kullanılmış domain adlarına dikkatli yaklaşın.

Tescilli markalardan esinlenen domain almayın.

Alan adınız 12 karakter veya daha kısa olmalı.

Sosyal medya hesapları alabileceğiniz bir domain alın.

Alan adınızı güvenilir bir yerden alın.

Sosyal Medyada Paylaş:

En Güncel Yazılar